Cosentino group

Družinsko podjetje španskih korenin

Cosentino Group je v svetovnem merilu vodilno podjetje, ki proizvaja in distribuira inovativne površine – plošče z visoko dodano vrednostjo za uporabo v svetu oblikovanja in arhitekture.

Kot vodilno podjetje skupaj s svojimi strankami in partnerji skušajo predvidevati in iskati nove rešitve, ki nudijo izpopolnjeno obliko in vrednost ter navdihujejo življenje mnogih ljudi. Ta cilj je mogoče doseči le s pionirskim delom vodilnih blagovnih znamk v svojih segmentih, kot so Silestone®, Dekton® in Sensa by Cosentino® – vseh tehnološko naprednih površin za ustvarjanje prostorov in edinstvenih modelov za dom in javne površine.

Dekton

Kaj je Dekton?

Dekton je prefinjena mešanica surovin, ki se uporabljajo v proizvodnji stekla, zadnji generaciji porcelanskih ploščic in kremenovih površin. To je nov in inovativen material, ki utira pot za prihodnost površin za arhitekturo in oblikovanje.

Za ustvarjanje Dektona se uporablja ekskluzivno tehnologijo Particle Sintering Technology (PST). To je tehnološki proces, ki je pospešena različica metamorfnih sprememb, ki jo naravni kamen opravi z izpostavljanjem visokim pritiskom in temperaturam v tisočih let. Dektonove odlične mehanske lastnosti ponujajo neskončne možnosti načrtovanja in proizvodnje (lahko se proizvajajo v velikih formatih 320 cm x 144 cm), ki je kot nalašč tako za notranjo in zunanjo uporabo. V podjetju Dom kuhinj vam bomo z veseljem pokazali vzorce in pomagali izbrati pravega za Vaš prostor in pripravili informativni izračun.

Silestone & Dekton Slideshow

Uporaba Dektona

Dekton je tako vsestranski material, da ga lahko uporabimo za kuhinjske pulte, kopalniške pulte, pulte za zunanjo uporabo, za notranje tlakovanje, zunanje tlakovanje teras, za tlakovanje kopalnic in bazenov, za zidne obloge, za fasade in stopnice. Praktično za vse!

Silestone

Kaj je Silestone?

Silestone je tehnični kamen, ki je sestavljen iz 94% naravnega kremena in anorganskih materialov zaradi česar je izjemno odporen in trden. To je prvi in edini kremenov pult, ki ima antibakterijsko zaščito, kar daje Silestonu higienske lastnosti, ki so edinstvene na trgu. Zaradi posebnega postopka vibro-kompresije, so odstranjeni vsi zračni žepi in je zato Silestone popolnoma neporozen. To je idealen material za uporabo v kuhinjah in kopalnicah, kakor tudi za laboratorije, bolnišnice, hotele, restavracije in druge strokovne uporabe, kadar so potrebni minimalni spoji med posameznimi ploščami. V Podjetju Dom kuhinj Vam poleg svetovanja pri izbiri vzorca ponujamo tudi digitalne meritve, tako da bo pult 100% izdelan po vaših željah.

Različne teksture

Suede

Silestone Suede je izjemna površina, ki ponuja edinstven, na dotik mehak učinek, ki je izraz čiste lepote in razkošja. V podjetju Dom Kuhinj imamo več kot 50 vzorcev. Glavne značilnosti so: razkošna mat obdelava, ki ji ni potrebno dodatno okrepiti svojo lepo barvo in ton, visoka odpornost na madeže, na dotik izjemno mehka in barvno usklajena. Ta obdelava je kot nalašč za pulte ali ploščice.

Volcano

Volcano je kremenova površinska tekstura iz Silestone, ki je hkrati rustikalna in mehka. Volcano je rezultat prizadevanja, da bi našli privlačno površino za kuhinje in kopalnice. Volcano je bil zasnovan za tiste, ki ljubijo “grobe” materiale in je kot nalašč za uporabo za stenske obloge ali pulte. Obdelava površine Volcano omogoča hitro in lahko vzdrževanje na dnevni osnovi, saj ga npr preprosto umijete z milom in vodo.

Polished

To je izvirna Silestone polirana kremenova površina, njen izgled in občutek pa prestaneta preizkus časa. Z lesketajočim sijajem in gladkim občutkom naravnega kamna, Silestonova izvirna polirana površina je še vedno priljubljena po vsem svetu. Ta globoka in čista površina prikazuje Silestone kremen z eleganco in jasnostjo.Mi iz podjetja Dom kuhinj Vam bomo z veseljem pokazali kako lep izgled ima.

N-Boost, the Silestone® 4.0 Revolution

Silestone All collection