Posteljni sistemi Optimo

Kakor si posteljemo, tako ležimo

  • Za dober spanec morajo biti izpolnjeni nekateri pogoji. Pomembno vlogo igrajo življenjski slog, potek dneva, prehrana in podlaga za spanje. Strokovnjaki spalne medicine, ortopedi in eksperti za spanje so mnenja, da je eden glavnih vzrokov za naš nekrepčilen in moten spanec neprimerno ležišče oziroma spalni sistem, ki ga uporabljamo. S tem v zvezi se postavljata vsaj dve vprašanji: Ko kupujemo ležišče, imamo v mislih ergonomske zahteve za sproščeno ležalno udobje? Poiščemo kompetentnega svetovalca, ki bo iz izbora izdelkov v spalnemu studiu znal izbrati spalni sistem za nas?

Ni vsako ležišče enako primerno za vsakogar, slabo pa ni primerno za nikogar

  • Ležišča se od ležišč razlikujejo po sproščenem ležalnem udobju in po trajanju sproščenega ležanja, ki z leti zaradi staranja materialov slabi, pri slabih materialih zelo hitro, lahko že po nekaj mesecih, dobri materiali pa, nasprotno, ležalne lastnosti, zaradi katerih smo neko ležišče kupili, praviloma ohranjajo več let. Ni dvoma, da imajo dražja ležišča načeloma tudi boljše ležalne lastnosti, saj je pravilo, da se pri dražjih izdelkih uporabljajo kakovostnejši materiali in surovine.

Od dobrega spalnega sistema se pričakuje možnost individualizacije

  • Samo 31 % nas je takih, ki v spalnici samo spimo. Ostalih 69 % pa jih dela še kaj drugega. In večino od tega počnejo na postelji. Več kot polovica jih gleda televizijo in posluša glasbo, mladi se učijo in delajo domače naloge, kar nekaj jih bere, vedno več jih na postelji preživlja čas z računalnikom. Kako narediti posteljo za cono dobrega počutja? Ključno vlogo pri tem ima posteljni vložek.

Dober spanec ni samoumeven

  • Ali investirati v avto, kuhinjo ali v ležišče? Pravzaprav to niti ni pravo vprašanje. Saj je za avto in kuhinjo bolj ali manj jasno. A kakšno vlogo ima v tej primerjavi ležišče? Imeti velik avto in moderno kuhinjo je največkrat še zmeraj stvar prestiža. In za to smo se pripravljeni odreči vsemu drugemu. Kaj pa nam pomeni imeti dobro ležišče?

Samo zdrav spanec regenerira telo in duhá. To je razlog, da moramo imeti ležišče, ki ima dobre ležalne lastnosti. Seveda imeti dobro ležišče ne more biti stvar prestiža. Toda ali smo se čemu pripravljeni odreči, tako kot pri avtu ali kuhinji, da bi dobro ležišče tudi imeli?

Posteljni sistemi Optimo